Съвет за пробиване на отвори в гранитна мивка

Мивките на SCHOCK имат определени места подготвени за отвор за смесителна батерия, дозатор или автоматичен клапан. Отвора трябва да се пробие чрез специална бордкорона Ф35, в предварително зададените от производителя заготовки. Не трябва да се използват подръчни инструменти, като чук или длето. Важен момент при пробиването на гранитна мивка е, че не трябва да се използва пулсиращо натоварване. С натиск оказван с пробивна машина към която е добавена бордкороната върху заготовките ще успеете да пробиете отвора изключително бързо.

За повече информация

начало

Монтаж на гранитна мивка

След пробиване на отвор за смесител и дозатор, следва монтажа на мивката. Монтажа на мивки SCHOCK е опростен максимално. Нужно е да се изреже отвор в плота следвайки схемата за монтаж на мивката. По периферията на мивката се нанася уплътнително лепило, след което с щипките които са в комплекта мивката се фиксира към плота. В комплекта на мивката е включен и сифон.

начало

Почистване на гранитна мивка

Почистването на гранитна мивка е сравнително лесно, ако се извършва редовно (не по-рядко от веднъж седмично). Може да се направи с препарат, който най-вероятно присъства в кухнята. Важно е да не се използват силно абразивни препарати!

Предлага се препарат специално разработен за поддръжка на гранитни повърхности. Препоръчително е да се използва веднъж месечно за максимална ефективност. Начина на използване е чрез нанасяне с мокра гъба или парцал, изчаквате 20-30 минути и полирате със суха кърпа.

 

начало

Как да изберем мивка

​Въпросите, които обикновено си задавате, когато за първи път се сблъскате с избор на кухненска мивка са:

„Мивката гранитна ли да бъде или не?“

„Ще избера ли правилният цвят?“

„Почистването на гранитна мивка достатъчно лесно ли е?“

„Какъв трябва да е размера на коритото?“

„Цената твърде висока ли е ?“ и т.н.

 

В един момент това може да бъде много стресиращо. Знаейки повече за материала и технологията на изработка ще Ви спести много главоболия.

Болшинството от гранитни мивки се състоят от гранитен пясък и смоли. По този начин се получава материал с качеството на гранита, но с по-голяма здравина. Производителите с по-малък опит в производството на гранитни мивки предлагат продукти с по-ниско съдържание на естествени материали като те са заместени с полимери. Утвърдените марки използват процентно съотношение 80 на 20 гранитен пясък(кварц: най-твърдия естествен материал след диаманта) и акрилни смоли(по този начин се постига максимална гладкост на продуктите). По-високото съдържание на кварц и гладката повърхност прави мивките по-устойчиви във времето, по-лесни за почистване, устойчиви на петна, устойчиви на висока температура, удароустойчиви, не задържат мазнини и миризми. Всички тези признаци на качество са постигнати в течение на времето с много работа и тежък труд.

1. Метална или гранитна?

* Металните мивки са два основни типа: гладки и грапави(лен, микролен). Предимството при тях е сравнително ниската цена.

Недостатък е трудната поддръжка, нивото на шум при пускане на вода, нестабилния монтаж на смесителя.

* Болшинството от гранитни мивки се състоят от гранитен пясък и смоли. По този начин се получава материал с качеството на гранита, но с по-голяма здравина.

Предимството им е, че са по-красиви, лесно се поддържат, богат избор на цветове.

Недостатък е по-високата цена сравнено с металните.

2. Голямо или малко корито?

Малкото корито е оправдано при наличието на съдомиялна машина или липса на място. Препоръчваме голямо корито, ако мястото го позволява, тъй като в него се събира и малко, и много.

3. Какъв цвят да бъде?

Избора на цвят е строго индивидуален. Опциите са сливане или контрастиране с плота.

4. Нужен ли е отцедник или е достатъчно само корито?

Както при определянето на цвят и тук избора е индивидуален.

начало