Image description here.

За нас

Фирма “ВЕТО” ООД е основана през 1996г в гр.Варна. Основна дейност на фирмата е продажба и доставка на електродомакински уреди. Фирмата има два търговски обекта на територията на гр.Варна, един в гр.Бургас и новооткрит в гр. Пловдив.
От 2013 г. “ВЕТО” ООД става официален вносител на немските гранитни мивки “SCHOCK”..

SCHOCK е фирмата, която през далечната 1979г. произвежда и представя пред света първата мивка от гранитен материал CRISTALITE®. В продължение на 40 години и до ден днешен известни марки производители на гранитни мивки използват именно тази технология.

Мивките SCHOCK се състоят от 80% кварц – това е най-твърдата съставна част на гранита и именно заради това ги наричаме “гранитни мивки“. В качеството си на свързващ материал се използва висококачествен акрил. При съединението на акрила с кварца се получава материал 3 пъти по-здрав от натуралния гранит. Разработена и патентована преди повече от 40 години гранитната мивка SCHOCK получава признание за изделие от премиум клас.

Повече от 90 действащи патента в сферата на производството на гранитни мивки потвърждават иновационната мощ и уникалност на SCHOCK .

Само за 2017 година по света са произведени и продадени повече от 2 милиона мивки на база патентите на SCHOCK .

Постоянната инвестиция в иновационни средства и технологии гарантира енергоефективно производство и опазването на околната среда.

Седалището на компанията SCHOCK се намира в Баварските Алпи.

Мивките SCHOCK се произвеждат единствено в Германия в пълно съответствие с изискванията за защита на околната среда. Под висококачествен контрол и стандарт на качеството в SCHOCK обръщат особено внимание на безопасността на своята продукция. Всички мивки SCHOCK са произведени от качествени и екологически безопасни материали. Продуктите съответстват на немските екологически норми, които са познати като едни от най-строгите в света.

Към днешна дата всички мивки SCHOCK се произвеждат по европейския стандарт proнygienic21 – 99% защита от бактерии. Новата технология е разработена на чисто натурална основа и е напълно освободена от химически добавки, не съдържа сребърни йони и действа през целия живот на мивката. Сертифицирани са в LGA Германия. Единствено марката SCHOCK е сертифицирана по този стандарт за хигиенно качество.

Тестът ALNO (проведен от една от най-реномираните компании за кухненско обзавеждане в Германия) Ви дава сигурност при боравенето с мивки от марката SCHOCK. ALNO провеждат тестове на оборудването което те използват при направата на кухни в Германия. Информацията от тези тестове се препращат към съответните производители, като те разполагат със свободата да я предоставят на клиентите. При един от тях освен задължителния тест за издържливост на температура до 180О е направен и тест за издържливост до 280о. При него е поставен алуминиев конус нагрят до тази висока температура върху повърхността на мивката за 20 секунди без последствия.

История на SCHOCK

1979г. – първата произведена гранитна мивка;

1980г. – SCHOCK започва производство в собствения си завод на гранитни мивки в сътрудничество с други фирми;

1986г. – Започва производството на мивки и вани от материала corian за фирмата DuPont;

1988г. – SCHOCK подарява на света нов материал за производството на гранитни мивки – CRISTALITE®. Съчетание от 80% кварцов пясък - най-твърдата съставна част на гранита и 20% акрилна смола;

1989г. – SCHOCK получава патента за материал CRISTALITE® за производство на гранитни мивки. Други известни фирми получават от SCHOCK лиценз за използването на техния патент;

2001г. – Започва производството на гранитни мивки със собствена търговска марка – SCHOCK;

2004г. – SCHOCK Antibac – SCHOCK е първият производител на гранитни мивки, способни да подържат хигиенна чистота;

2005г. – CRISTALITE+® - нов материал, който изкачва SCHOCK на върха в производството на гранитни мивки;

2008/2009г. – SCHOCK патентова материал от премиум клас – CRISTADUR® , който и до ден днешен няма еквивалент на пазара на гранитните мивки. Единствен и неповторим, изключително гладък, а същевременно и здрав.

 

Специални предложения

Последвайте ни в социалните мрежи:

CRISTADUR®GREEN LINE

Кварцовите композитни мивки на SCHOCK, произведени в хармония с природата и околната среда. Енергоспестяващо производство с 90% ефективност на суровината.

В лабораторията за научноизследователска и развойна дейност на Schock, работи иновативен екип, който отговаря за непрекъснато оптимизиране на висококачествените продукти на немската компания. И ето, че този екип отново направи чудеса, като създаде първа в света зелена линия Cristadur® - колекция от най-устойчивите композитни мивки на Schock.

С тази еволюция лидерът на иновациите дава предложение, чиято продуктова линия е в съответствие с движението към съзнателно потребление и по-голямо внимание на начина, по който действията на всеки оформят бъдещето. Разработката на иновативния материал е продължение на стремежа към устойчивост, преследван от немската компания, която винаги е произвеждала своите кварцови композитни мивки в хармония с природата. Така че, Schock е единственият производител на кварцови композитни мивки, който произвежда в Германия, като използва баварски кварцов пясък от местния регион.

РЕЦИКЛИРАНИ ИЛИ ВЪЗОБНОВЯЕМИ КОМПОНЕНТИ

С разработването на Cristadur® Green Line, Schock направи тази стъпка напред. За новата линия компанията разработи първия материал за мивка, който се състои от > 99 процента естествени, възобновяеми или рециклирани суровини. Подобно на всички мивки Schock, моделите Cristadur Green Line също съдържат до 75 процента кварц. Особеното при Green Line е, че кварцовият пясък се комбинира с естествени цветни добавки и свързващи вещества, състоящи се от рециклирани и възобновяеми компоненти. 

Първоначално на межународния пазар ще се предлагат 7 модела. Новият акцент на модела Kallio M-175 , Greenwich N-100L и N-100XL и Wembley D-100, D-100L, D-150 и D-200. Предстои разширяването на продуктовата гама на Cristadur Green Line.

ЗАТВОРЕН ЦИКЪЛ ЗА КВАРЦОВАТА КОМПОЗИТНА МИВКА

Освен развитието в производството, Schock оптимизира цикъла на материалите и от началото на 2021 година въведе концепция за рециклиране, като допълнителна услуга за потребителите на Cristadur® Green Line. Когато дълготрайната мивка достигне края на живота си, те ще могат да я върнат отново на Schock, което затваря цикъла на компанията в полза на природните ресурси. Старите мивки ще бъдат рециклирани с авангардна технология и използвани повторно за производството на нови мивки - естествено на същото ниво и високо качество. Концепцията за рециклиране първоначално ще бъде приложена в Германия.

Резултатът: Най-устойчивата кварцова композитна мивка от SCHOCK.

Cristalite+

CRISTALITE е значително подобрена версия на познатия по света класически материал за гранитни мивки. Новото поколение на класиката е истински победител – материал, които може да се похвали с изключителни характеристики и атрактивна гама от цветове.

Изключително здравия гранитен материал от който са изработени мивките пренася своите качества и върху мивките на ШОК. 

Оптимално лесен за поддръжка и почистване материал, устойчив на драскотини.

Голяма гама от максимално наситени, трайни и устойчиви цветове.

Стандарта SCHOCK proHygienic 21 – 99% Гарантира запазването на естествена среда в кухнята, която е враждебна към бактерии, осигурявайки оптимална чистота и безопасност, докато готвите. Патентованите качество и сигурност са тествани и сертифицирани от германската LGA

Cristadur

CRISTADUR е материал, който поставя изключително високи стандарти сред производителите на гранитни мивки, благодарение на невероятната си здравина, неповторима естетика и практичност.

Неговата ултра финна нано структура допринася за уникалната гладкост, която се усеща още с първото докосване. С удивление ще установите колко лесно може да бъде почистването на една мивка. Остатъците от храна, които са дишаща почва за развъждането на бактерии и неприятни миризми, е невъзможно да се задържат по повърхността на мивката – те просто се отмиват с водата.

Мивките от материал CRISTADUR съблазняват и с разнообразие от нюанси и изключително наситени цветове. Те са неповторими с изисканите си линии и придават несравним чар на всяка кухня.

SCHOCK HygieneConcept - Прави живота по-лесен и по-хигиеничен съвместявайки изключително хигиеничния стандарт proHygienic21 – 99% със ефекта на "отблъскване" на замърсяванията. Изключително гладката структура на материала не позволява задържането на частици по повърхността.

Но дори и най-новия тип материал се развива и по този начин се обогатява гамата мивки предлагана от SCHOCK. Пример за това развитие е подобрения CRISTADUR EXTREME - основата на мивките е подсилена с мрежа от органични влакна, което повишава устойчивостта на удар до 4 пъти.