Съвет за пробиване на отвори в гранитна мивка

Мивките на SCHOCK имат определени места подготвени за отвор за смесителна батерия, дозатор или автоматичен клапан. Отвора трябва да се пробие чрез специална бордкорона Ф35, в предварително зададените от производителя заготовки. Не трябва да се използват подръчни инструменти, като чук или длето. Важен момент при пробиването на гранитна мивка е, че не трябва да се използва пулсиращо натоварване. С натиск оказван с пробивна машина към която е добавена бордкороната върху заготовките ще успеете да пробиете отвора изключително бързо.

За повече информация

начало

Монтаж на гранитна мивка

След пробиване на отвор за смесител и дозатор, следва монтажа на мивката. Монтажа на мивки SCHOCK е опростен максимално. Нужно е да се изреже отвор в плота следвайки схемата за монтаж на мивката. По периферията на мивката се нанася уплътнително лепило, след което с щипките които са в комплекта мивката се фиксира към плота. В комплекта на мивката е включен и сифон.

начало

Почистване на гранитна мивка

Почистването на гранитна мивка е сравнително лесно, ако се извършва редовно (не по-рядко от веднъж седмично). Може да се направи с препарат, който най-вероятно присъства в кухнята. Важно е да не се използват силно абразивни препарати!

Предлага се препарат специално разработен за поддръжка на гранитни повърхности. Препоръчително е да се използва веднъж месечно за максимална ефективност. Начина на използване е чрез нанасяне с мокра гъба или парцал, изчаквате 20-30 минути и полирате със суха кърпа.

 

начало

Как да изберем мивка

​Въпросите, които обикновено си задавате, когато за първи път се сблъскате с избор на кухненска мивка са:

„Мивката гранитна ли да бъде или не?“

„Ще избера ли правилният цвят?“

„Почистването на гранитна мивка достатъчно лесно ли е?“

„Какъв трябва да е размера на коритото?“

„Цената твърде висока ли е ?“ и т.н.

 

В един момент това може да бъде много стресиращо. Знаейки повече за материала и технологията на изработка ще Ви спести много главоболия.

Болшинството от гранитни мивки се състоят от гранитен пясък и смоли. По този начин се получава материал с качеството на гранита, но с по-голяма здравина. Производителите с по-малък опит в производството на гранитни мивки предлагат продукти с по-ниско съдържание на естествени материали като те са заместени с полимери. Утвърдените марки използват процентно съотношение 80 на 20 гранитен пясък(кварц: най-твърдия естествен материал след диаманта) и акрилни смоли(по този начин се постига максимална гладкост на продуктите). По-високото съдържание на кварц и гладката повърхност прави мивките по-устойчиви във времето, по-лесни за почистване, устойчиви на петна, устойчиви на висока температура, удароустойчиви, не задържат мазнини и миризми. Всички тези признаци на качество са постигнати в течение на времето с много работа и тежък труд.

1. Метална или гранитна?

* Металните мивки са два основни типа: гладки и грапави(лен, микролен). Предимството при тях е сравнително ниската цена.

Недостатък е трудната поддръжка, нивото на шум при пускане на вода, нестабилния монтаж на смесителя.

* Болшинството от гранитни мивки се състоят от гранитен пясък и смоли. По този начин се получава материал с качеството на гранита, но с по-голяма здравина.

Предимството им е, че са по-красиви, лесно се поддържат, богат избор на цветове.

Недостатък е по-високата цена сравнено с металните.

2. Голямо или малко корито?

Малкото корито е оправдано при наличието на съдомиялна машина или липса на място. Препоръчваме голямо корито, ако мястото го позволява, тъй като в него се събира и малко, и много.

3. Какъв цвят да бъде?

Избора на цвят е строго индивидуален. Опциите са сливане или контрастиране с плота.

4. Нужен ли е отцедник или е достатъчно само корито?

Както при определянето на цвят и тук избора е индивидуален.

начало

ГРАНИТНА МИВКА - SCHOCK PREPSTATION D150

Съчетанието от новаторски дух и усещане за традиция, майсторство, иновативни технологии и работа с изключително качествени материали превърнаха производителя на гранитни мивки SCHOCK в световен лидер на пазара.

Мивките от материал CRISTADUR® привличат с разнообразие от нюанси и изключително наситени цветове. Те са неповторими с изисканите си линии и придават несравним чар на всяка кухня.

Гранитните мивки в първокласното повърхност CRISTADUR® не само печелят награди за дизайн, но грабват и сърцата на потребителите, защото са едновременно красиви изработени от висококачествени продукти. Днес немската компанията има над 90 патента за иновации и изработва над 200 модела, в повече от 40 цвята.

Ръчно изработена в Германия и състояща се от 75% натурален кварцов пясък - най-твърдата съставка на гранита - всяка мивка просто може да се похвали с най-добрата основа. Но дори и най-новия тип материал се развива и по този начин се обогатява гамата мивки предлагана от SCHOCK. Пример за това развитие е подобрения CRISTADUR EXTREME - основата на мивките е подсилена с мрежа от органични влакна, което повишава устойчивостта на удар до 4 пъти.

Да - CRISTADUR® е материал, който поставя изключително високи стандарти в производството на гранитни мивки, благодарение на невероятната си здравина, неповторима естетика и практичност.

Неговата ултра фина нано структура допринася за уникалната гладкост, която се усеща още с първото докосване. С удивление ще установите колко лесно може да бъде почистването на една мивка.

Остатъците от храна, които са дишаща почва за развъждането на бактерии и неприятни миризми, е невъзможно да се задържат по повърхността на мивката – те просто се отмиват с водата.

Правят живота по-лесен и по-хигиеничен съвместявайки изключително хигиеничния стандарт proHygienic21 – 99% със ефекта на "отблъскване" на замърсяванията. Изключително гладката структура на материала не позволява задържането на частици по повърхността.

Представяме Ви предимствата на гранитна мивка - SCHOCK PREPSTATION D150

  • Ултра финна структура благодарение на материала от който е направена – CRISTADUR. Притежава уникалната гладкост, която се усеща още при първото докосване.

  • Устойчива на удар - специална здравина и плътност на материала - 80% гранитен пясък и съдържание на нов по-еластичен висококачествен акрил, което прави повърхността изключително устойчива при удар.

  • Елегантен дизайн с изискани линии – този модел придава чар на всяка кухня. Не случайно този модел взе награда за дизайн на годината, през 2017 г.

  • Богата цветова гама – разнообразие от нюанси с плътни и наситени цветове.

  • Практичност – отцедника е разположен по средата и това позволява да се оформи Вашият индивидуален кухненски център

  • Бърза и лесна поддръжка – изключително гладката структура на материала не позволява задържането на частици по повърхността. Остатъците от храна, е невъзможно да се задържат по гладката повърхност - те просто се отмиват с водата

  • Отлична хигиена – благодарение на стандарт proHygienic21 с немски сертификат този модел носи ефекта на "отблъскване" на замърсяванията - 99% защита от бактерии.

  • Допълнителни екстри - удобна дървена дъска и скара (метална релса подходяща за гевгир), автоматичен сифон с преливник и възможност за включване на миялна/пералня

начало